lördag 27 september 2014

Jeepen

Det hela började en vårvinterdag l973, min bror var på mopedtur på jakt efter bil  att köpa. 

 

Valet stod mellan 3 objekt, en jeep av valfri sort, en lastbil eller en likbil från 30-talet, i Ryd hittade han den Willys FC-150A -59. 

 

Motor-Alf hade tänkt göra bärgningsbil av den men tid och pengar tröt, så han sålde den för 3200 kr, avställd, bogsering, renovering på fordonslinjen på Väggaskolan där den blev allmän leksak på stan, besiktning i Karlshamn våren -74, resten är historia, som det heter.

Det är naturligtvis en stolthet att äga ett så unikt fordon, det finns högst en handfull i Sverige varav nästan alla har icke-original motor, däck, axlar, hytt-inredning etc, FC-serien omfattar FC-l50 och FC-170 med totalvikter på 2,5-4,5 ton, dom största med dubbelhjul bak. I Sverige köptes dom av bl.a. SJ, Televerket, Vägverket, Domänverket med bl.a. svenskt träflak, skåp, verkstadsbyggnation med taklift, bärgningskran och mycket annat. 

 

Typen ansågs stötig och skumpig på dålig väg p.g.a. kort hjulbas och att man satt rakt över framaxeln, just denna jeep har varit kompressorbil på Vägverket-Jönköping. Flaket kunde varit en halvmeter längre men jeepen är tänkt som arbetsfordon, inte lastfordon, en tid gick den som järnhandlarbil i Sävsjö-trakten, det stod ”Järn-Milton Sävsjö på den dom 2 första åren jag hade den. 

 Den kom i min ägo genom att jag bytte min vita Volvo PV544 mot brorsans jeep och vi tyckte båda vi vunnit mycket på det bytet.

Folk frågar ofta om motorstyrka, tillverkningsland, lastförmåga, 4-hjulsdriften etc,  även jeepfolk finner den ovanlig och unik, hytten rostade ofta på FC-serien, väldigt få har överlevt in på 2000-talet. 

 

Många köpte utrangerade FC-jeepar och bytte till vanlig CJ-kaross och gärna större motor t.ex. V8. 

 

I den utmärkta boken ”Jeepen i Sverige” av Stig Edquist berättas mer om bl.a. FC-serien som tillverkades l957-65  i Toledo, Ohio, USA.  


Scania-Vabis skötte importen till Sverige, idag får man ropa in ev. reservdelar på auktion vid behov, men motorn är samma som på CJ-5 och CJ-3B, Hurricane-4 halvtopp 75 hk. 

 

Strax lättare att hitta delar. Kommer man in på en bilverkstad och säjer FC-150 så skakar dom bara på huvet. 

I Uppsala höll verkstadspersonal på att skita på sej vid en blick under jeepen
-Kedjedrift, Herre min skapare…vinschen är ju kedjedriven från kraftuttaget. 

Det ska erkännas att jeepen fått stå i malpåse ibland medan jag letat reservdelar, men, i sanningens namn, vilka andra bilar gör ännu ett så gott dagligt jobb som min jeep, ännu vid 50 års ålder? 

Lång livslängd är inte längre ett säljargument i bilbranschen, i stället lyfter man fram låg bränsle-förbrukning och miljövänliga material, lätt att skrota, reparera  blir allt dyrare. 

Vi är snart framme vid bilar för engångsbruk.

 Nedan vårt lilla hus, vår lilla vrå av världen, Uppfört hår 1859. lär vara ett flyttat kvarnhus från 1700-talet, Jag är 5é generationen ägare sen 1879, min mor och mormor är båda fädda & uppväxta här.  Min morfar har byggt flera uthus här. det har varit ett litet lantbruk. Min atelje. överst, har varit brygghus & hönshus förr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar